Ostravské tramvajové linky čeká další zrychlení

Dopravní podnik Ostrava (DPO) zahájil v prvním říjnovém týdnu modernizaci tramvajové trati mezi zastávkami Důl Jeremenko a Dolní Vítkovice. Cílem je zajistit zvýšení kvality jízdy pro cestující a zejména zvýšit rychlost jízdy tramvají také v tomto úseku až na 80 km/h. Rekonstrukce trolejí, části kolejiště, přejezdu, nebo montáž zábradlí u cyklostezky – to vše je součástí modernizace za více než 18 mil. korun. 80 % je dotováno z Operačního programu Doprava EU.

Práce v místě doprovází výluka tramvajového provozu týkající se linek č. 1, 6, a 10, trvající až do 30. října. Mezi zastávkami Hrabůvka, Poliklinika a ÚAN je pro cestující zajištěna náhradní autobusová doprava, v době přepravní špičky v intervalu 7-8 minut.

Být nejmodernějším dopravním podnikem v zemi neznamená mít jen moderní vozový park, ale i moderní dopravní cestu. Jsem rád, že cestujícím z a do Ostravy-Jihu můžeme nabídnout zvýšení komfortu a jízdu až 80kilometrovou rychlostí. Momentálně tedy modernizujeme hned dva významné úseky tramvajových tratí, druhým je probíhající akce na ul. Hlučínská,“ uvádí předseda představenstva a generální ředitel DPO Daniel Morys.

TZ DPO