České Budějovice od ledna zdraží jízdné v MHD, vyměňte si staré jízdenky

Od 1. ledna 2022 začne v českobudějovické MHD platit aktualizovaný Tarif jízdného, se kterým se mění také cena jízdného. Zákazníkům, kteří nakoupili jednorázové jízdenky ve větším množství a nestačí je do konce roku 2021 využít, umožní Dopravní podnik města České Budějovice, a.s. jejich výměnu, a to s doplatkem do ceny platné dle nového Tarifu.

Výměna jízdenek bude možná od pondělí 3. ledna 2022 a to ve všech standardních předprodejních místech DPMCB. Ta najdete v sídle společnosti na Novohradské ulici, v IGY centru, DOC Mercury a na sídlišti Šumava. K výměně budou zákazníci potřebovat stávající jízdenky, které chtějí vyměnit. Rozdíl ceny jim pak DPMCB umožní doplatit, a to v hotovosti i platební kartou. Přehled upravených cen jízdného naleznete níže.

Jízdenky platné do roku 2021 bude možné vyměnit do konce června 2022. Dopravní podnik ale cestující upozorňuje, že už od 1. ledna 2022, kdy nový tarif vstoupí v platnost, bude potřeba cestovat na jízdenky za nové ceny.

Cestující, kteří si časovou předplatní jízdenku zakoupili v průběhu roku 2021 s přesahem do roku 2022, mohou bez starostí cestovat dál dle platnosti uvedené na kupónu. To samozřejmě platí pro všechny druhy stávajících kupónů včetně seniorských. Nové s platností od roku 2022 si však cestující pořídí již za aktualizované ceny. Časové předplatní jízdenky si po novém roce nebudou muset zřizovat senioři nad 75 let, kterým pro bezplatnou přepravu poslouží občanský průkaz.

TZ DPmČB