Ostrava renovuje tramvaj T3, bude připomínat sedmdesátá léta

Dopravní podnik Ostrava (DPO) renovuje v ostravských dílnách Škoda Ekova tramvaj T3 ev. č. 752. V jaké fázi jsou práce na historické tramvaji odpovídala dopravnímu magazínu MHD86.cz tisková mluvčí DPO Tereza Šnoblová.

V jakém stavu je průběh renovace vozů T3 ev. č. 752?

V současné době je pečlivě opravená karoserie vozu a nalakována do definitivního laku. Ve voze je položena podlaha z vodovzdorné překližky, která z důvodu přístupu ke kabelovému kanálu není přišroubovaná. Nyní provádíme lepení izolačního koberce na střechu, opravu nárazníků a spřáhel a připravujeme opravu a montáž dveří. Letos bychom chtěli ještě provést nalepení tapety z vnitřní stany okenních sloupků a vůz zasklít. Podle možnosti začneme s přípravou kabeláže a opravou elektrických agregátů.

Kdy plánujete dokončení opravy a představení veřejnosti?

Termín dokončení renovaci záleží hlavně od dvou faktorů – našich finančních možností a kapacity dílen Škoda Ekova, kde opravu nyní provádíme. Proto v současné době nemáme určený žádný pevný termín, ale pokud situace dovolí, práce na voze budou průběžně pokračovat.

Do jakého provozního období se vůz renovuje?

Vůz by měl být ve stavu …

… pokračování pro předplatitele na Patreonu.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.