Vysoká nemocnost řidičů DPO omezí tramvajovou dopravu

Více než každý pátý řidič v pracovní neschopnosti. Vrchol pandemie dopadl i na zaměstnance Dopravního podniku Ostrava (DPO). Ten tak od 4. února přistupuje k dalšímu omezení dopravy. Na většině tramvajových linek dojde k prodloužení intervalů, a tím ke snížení celkového počtu spojů. Tramvajový provoz MHD se přiblíží prázdninovému jízdnímu řádu.

Změny navazují na stávající platná dočasná omezení MHD zveřejněná již na webu www.dpo.cz/koronavirus. Tramvajový provoz v pracovní dny upravil DPO podle speciálního jízdního řádu, který cestující najdou na zastávkových jízdních řádech v nové kolonce pod názvem „zvláštní“. To v praxi znamená, že tramvajový provoz MHD se přiblíží prázdninovému jízdnímu řádu.

Jsme uprostřed další vlny epidemie. Aktuálně nemůže pracovat až 230 našich řidičů, z 1 059 členné posádky. Abychom minimalizovali nepohodlí, spojené s omezením provozu, budou na linky podle provozních možností přednostně nasazovány tramvaje s větší přepravní kapacitou. Prioritou je pro nás důvěra cestujících, tím pádem i jejich včasná informovanost o všech omezeních. Proto je přímo ve vozidlech s předstihem doprovází speciální hlášení o změnách, informace jsou vyvěšeny na zastávkách a podrobně jsou sepsány i na našem webu. Chceme být i nadále v těchto náročných týdnech spolehlivým partnerem všech na jejich cestách Ostravou a okolím, i když současná situace pro nás není jednoduchá,“ uvádí Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO.

TZ DPO