Noví Panteři vyjely na tratě v Jihočeském kraji

Dvojice nových RegioPanterů zahájila pravidelný provoz mezi Českými Budějovicemi, Dívčicemi a Strakonicemi. Od 24. února se rozšíří jejich provoz také na pravidelných spojích do Písku. V polovině března už bude většina regionálních vlaků mezi Českými Budějovicemi a Pískem obsluhována novými jednotkami. Předpokládá se tak velmi rychlá náhrada starších souprav moderními vlaky RegioPanter na všech elektrifikovaných tratích v Jihočeském kraji. Nové soupravy doplní čtveřici RegioPanterů z předchozího kontraktu. Ty obsluhují tratě České Budějovice – Strakonice a České Budějovice – České Velenice a zajišťují také zkušební provoz na tzv. „Lipence“.

Do léta bude do Českých Budějovic dodáno deset nových jednotek RegioPanter ze společnosti Škoda Transportation. Postupně nahradí starší soupravy v regionální dopravě z Českých Budějovic do Strakonic a Písku, v další fázi do Jindřichova Hradce a po zahájení provozu na nové trati Soběslav – Planá nad Lužnicí také do Tábora a částečně i do Horního Dvořiště.

RegioPantery nabízejí svým cestujícím klimatizovaný interiér, palubní Wi-Fi síť, elektrické zásuvky 230 V 50 Hz a USB porty pro napájení cestovní elektroniky (mobilní telefony, notebooky, tablety), na prostorném WC je sklápěcí pult pro přebalování kojenců a cestující mají k dispozici velké prostory pro uložení zavazadel, kočárků a jízdních kol. Díky změnám v konstrukci podvozků poskytují také komfortnější jízdu.

TZ ČD