Italská Škoda 06T na opravě v Ostravě

Ostravští Patreoni webu MHD86 si všimli, že se v ostravských tramvajových dílnách Škoda Ekova nachází na opravě tramvaj Škoda 06T. Proto redakce požádala skupinu Škoda Transportation o poskytnutí oficiálních fotografií.

Tramvaje Škoda 06T jezdí od roku 2006 v italském Cagliari. Celkem bylo v letech 2006 až 2007 dodáno devět vozů. V roce 2016 bohužel došlo k tramvajové nehodě vozů ev. č. 04 a 07, čímž byly oba vozy odstaveny z provozu. Tramvaje se střetly čelně, jejich poškození bylo vysoké.

Jako řešení se ukázalo z nepoškozených částí obou tramvají složit jednu provozuschopnou. Pro opravu tramvaje byl zvolen ostravský závod Škoda Ekova. „V rámci oprav vznikla ze dvou tramvají jedna, která se složila z nepoškozených nebo částečně poškozených článků,“ sdělil dopravnímu magazínu MHD86.cz Jan Švehla, tiskový mluvčí Škoda Transportation.

Převoz tramvaje z Itálie do Česka byl realizován po silnici prostřednictvím tahače s návěsem.

Patreoni, předplatitelé, webu MHD86 a Dopravních podcastů se pravidelně podílení na námětech článků a podcastů.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.