Novou trať do Holyně pokřtí historická tramvaj, doprovod zajistí T3 Coupé

V pátek 8. dubna proběhne v Praze slavnostní otevření nové tramvajové tratě Sídliště Barrandov – Holyně. Podle stránky @vozovnastresovice novou trať pokřtí motorový vůz Ringhoffer ev. č. 349.

Kolem deváté hodiny ranní má proběhnou zkušební jízda vozů KT8D5.RN2P, které budou jako jediné na této trati jezdit v pravidelném provozu.

Zhruba kolem 9:45 se má vydat na barrandovskou estakádu z Hlubočep na Sídliště Barrandov vyhlídková tramvaj T3 Coupé v soupravě s motorovým vozem ev. č. 349. Ten sám o sobě nesmí na estakádu. Tato netradiční souprava bude na Barrandově rozpojena.

V 11 hodin proběhne slavností otevření trati v zastávce Náměstí Olgy Scheinpflugové za účasti médií a tramvajových vozů. Od 12 hodiny mají být zahájeny jízdy pro veřejnost. Protože 8. dubna ještě nebude zahájen pravidelný linkový provoz na nové trati, bude celé odpoledne pendlovat mezi Holyní a Sídlištěm Barrandov zmíněný motorový vůz Ringhoffer. Tramvaj T3 Coupé už tou dobou bude pryč – na smluvních jízdách. Vrátit se má na Barrandov až kolem 18 hodiny, kdy dojde opět k připojení historické tramvaje, kterou „kupéčko“ sveze po estakádě do Hlubočep. Následně dojde k rozpojení soupravy a vozy se vydají samostatně do vozovny.

Popsané informace nejsou oficiální, ale vycházejí z informací poskytnutých stránkou @vozovnastresovice. Proto může dojít ještě k nějakým změnám.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.