Pražská MHD začíná být plná i večer

Covid odchází, Ukrajinci přichází a městská doprava v Praze se zaplňuje. Nejen ve špičkách pracovních dnů, ale i večer. V období, kdy MHD jezdí stále v omezeném provozu. Není čas vrátit původní intervaly před covidem? Na co čeká Adam Scheinherr (Praha sobě) a Zdeněk Hřib (Piráti)?

Úvodní fotografie zachycuje plnou soupravu metra na trase C před 22. hodinou. Tedy v době, kdy jezdí MHD v omezeném provozu ve srovnání s jízdními řády před covidem.

Nevím, jak často jezdí ve večerních hodinách metrem, tramvají, či autobusem primátor, jeho náměstci a vedení ROPIDu. Ale zdá se, že nastal čas řešit posílení provozu minimálně v období mezi 21:00 až 22:30. Tedy v době, kdy jezdí všechny linky metra, tramvají a autobusů v omezeném provozu. Původní interval 7,5 minuty v metru a na tramvajových metrolinkách 9, 17 a 22 je prodloužen na 10 minut a na většině tramvajových a autobusových linkách je současný prodloužený interval 20 minut místo dřívější čtvrt hodiny.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.