Metrostav handy cyklo maraton sklízí úspěchy v Bruselu

Začátkem května udělovala Evropská komise v Bruselu ocenění #BeInclusive v rámci každoročního vyhlašování soutěže EU Sport Awards. Metrostav handy cyklo maraton, který letos odstartuje již desátý ročník, se umístil na prvním místě v kategorii „Celebrating diversity“ a dostal se do čela nejlepších integračních sportovních projektů v Evropě.

Evropská komise již sedmým rokem pořádá soutěž EU Sport Awards #BeInclusive, ve které oceňuje organizace, jenž využívají sílu sportu ke zvýšení sociálního začlenění znevýhodněných skupin. Hlavní myšlenkou je propojit různé světy a lidi pomocí sportu, který je zábavný a zároveň založený na spravedlnosti a respektu – bez ohledu na to, kdo jste a odkud pocházíte. A právě tohle z něj činí mocný nástroj pro překonání překážek a budování inkluzivnější společnosti.

Do soutěže se přihlásilo celkem 87 sportovních projektů ze všech zemí Evropské Unie, z nichž specializovaná porota vybrala 9 finalistů a poté jednoho vítěze ve třech kategoriích. Evropská komisařka pro inovace, výzkum, kulturu, vzdělávání a mládež, Mariya Gabriel, předsedkyně komise, udělila nejvyšší ocenění v kategorii „Celebrating diversity“ českému projektu Metrostav handy cyklo maraton.

V letošním roce proběhne již desátý ročník unikátního cyklistického závodu Metrostav handy cyklo maraton, který vede napříč všemi kraji České republiky. Trasa měří rovných 2222 km a jednotlivé týmy složené z mužů i žen, starších i mladších, lidí s hendikepem i bez, spolu zdolávají ve dne i v noci obrovskou výzvu. Závod je otevřen všem bez rozdílu a hlavním cílem je pomocí sportu a cyklistiky dokázat, že všichni bez rozdílu mohou budovat jeden tým, jednu společnost. Letošní ročník startuje již 26. července v Praze a Metrostav je opět jeho hrdým partnerem a podporovatelem.

„Dlouhodobé partnerství a podpora Metrostav handy cyklo maratonu vyjadřuje naše hodnoty a principy etického kodexu. Ve všech společnostech Skupiny podporujeme rovné příležitosti, diverzitu a netolerujeme diskriminaci. Toto ocenění je pro nás důkaz, že hodnotový základ, na kterém stojí naše společenská odpovědnost, je správný,“ říká František Kočí, prezident Skupiny Metrostav.

Metrostav a.s. se za více než 50 let své činnosti vypracoval ve finančně silnou a stabilní univerzální stavební společnost se schopností získávat a řídit velké a složité projekty na domácím trhu i v dalších 13 zemích světa. Mezi jeho klíčové obory působnosti patří dopravní stavby, podzemní stavby, občanské stavby, stejně jako projekty pro průmysl a ekologické stavby, pro veřejné i soukromé investory.

TZ Metrostav