Dopravní podcast (135) →Jan Čižinský, lídr na primátora (Praha sobě)

Pozvání do Dopravního podcastu přijal Jan Čižinský, starosta Prahy 7, zastupitel hl. m. Prahy a lídr na primátora Prahy za uskupení Praha sobě. Stalo se tak poté, co jsme se náhodně potkali v restauraci na Letné, kde mě požádal o podpis pod petici Praha sobě. Petici, aby mohla Praha sobě kandidovat ve volbách jsem podepsal a požádal jsem naopak Jana Čižinského o rozhovor do Dopravního podcastu. V podcastu probíráme jeho úspěchy za posledních 8 let starostování a primátorské vize na roky příští. Bavíme se o okružním metru, tunelbusech a expresních busech, tramvajovém okruhu, výstavbě metra D, či o tramvaji do Stromovky. Probrali jsme také fungování Dopravního podniku hl. m. Prahy, financování provozu PID, mýto, cyklodopravu, či vlak na letiště.

Někdo se možná zeptá, proč ještě nebyl hostem Dopravního podcastu Adam Scheinherr, expert Prahy sobě a náměstek primátora Prahy pro dopravu. Odpoveď je jednoduchá. Adam Scheinherr byl zván opakovaně už v minulém roce, ale pozvání odmítl. Je to jediný člověk, který odmítl dát rozhovor do Dopravního podcastu.

A teď už nastražte uši a poslouchejte vize Prahy sobě.

⏱ Prvních 44 minut pro všechny zdarma, celý rozhovor v délce 60 minut pro předplatitele na Patreonu 👑

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.