Nové prvky označení zastávek se objeví v Čáslavi

Nové prvky označení zastávek jsou ve Středočeském kraji zatím instalovány na některých vybraných železničních stanicích (linka S3 a v železniční stanici v Lounech), na autobusových stanovištích ve Slaném, Voticích, Mělníku a na autobusové zastávce v Milovicích.  

V Čáslavi bude použit nový, variantní způsob umístění těchto prvků, než jaký se dosud užívá. Základem jsou hliníkové plechy standardních velikostí, které se používají na dopravní značení – na ně je nalepena umělohmotná samolepka.

Infoprvky na umělohmotné samolepce a podkladové plechové tabule jsou v této kombinaci finančně výhodnější než způsob tisku na papír s následnou laminací a umístění do soustavy plechové cedule se systémem kolejničkových úchytů a s překryvem pomocí plexiskla. Celistvý materiál zaručuje naopak přehlednost i sjednocení jednotlivých prvků. Nové vizuální provedení odpovídá novému barevnému červeno-šedivému vizuálu PID.

Je na první pohled zřejmé, že tyto nové prvky označení zastávek jsou svým moderním vizuálem pro cestující daleko komfortnější, než předchozí řešení, které i díky vlivu povětrnostních podmínek nebo vandalismu nevytvářelo dostatečnou informační hodnotu pro cestující. Nový systém je poprvé aplikován shodně pro železniční i autobusovou dopravu,“ uvedl ředitel IDSK Zdeněk Šponar.

TZ IDSK