Předseda pražského ANO je k smíchu i Ropidu

Předseda hnutí ANO v Praze Ondřej Prokop se na Twitteru pochlubil, jak svého souseda z „Jižáku“ inspiroval k zapisování registračních značek automobilů parkujících na sídlišti Jižní Město. Prokop soupis registračních značek zveřejnil na svém Twitteru. Kromě řady osobností se Prokopovi vysmál na Twitteru i organizátor pražské dopravy, společnost ROPID.

Tvůrce obsahu sociálních sítí Ropidu pravidelně trefně reaguje na aktuální dění. Jinak tomu nebylo ani 18. července. Ve svém příspěvku vypsal registrační značky autobusů parkujících v obratišti Háje na Jižním Městě. Zdůraznil převahu autobusů se značkami s písmem „S“. Skrytě si tak Ropid udělal legraci z předsedy pražského ANO.

Jen dodejme, že v přehledech Ropidu chybí registrační značky (resp. evidenční čísla) autobusů Dopravního podniku hl. m. Prahy. Ten dlouhodobě bojkotuje jako jediný autobusový dopravce v PIDu veřejné publikování evidenčních čísel autobusů v aplikaci mapa.pid.cz.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.