Pražská MHD začíná být nespolehlivá. Spoje se ruší ze dne na den. Bude to někdo řešit?

Od začátku září se Pražané nemohou 100 % spolehnout na spoje městské dopravy. Rušení spojů, které jsme znali v srpnu ve Středočeském kraji, dorazilo do Prahy. Bude někdo řešit výpadky spojů MHD v Praze? Zasáhne radní pro dopravu Adam Scheinherr z Prahy sobě?

Například v pondělí 5. září jsou odřeknuty desítky autobusových spojů na linkách 155, 163, 166, 204, 208, 223, 224 a 228. Zatímco Facebook Adama Scheinherr se plní dopravními úspěchy, o rušení spojů ani slovo. Ani žádné znepokojení, že MHD nefunguje. Je ale možné, že čtvrti jako Malešice, Černý Most, Újezd nad Lesy a Horní Počernice nejsou jeho prioritou a nechce o věci psát, aby se to nedočetli lidé na Vinohradech, Žižkově, Letné, Smíchově, nebo v Karlíně, Dejvicích a Vršovicích.

Jasně, že za personální výpadky dopravců nemůže radní pro dopravu Adam Scheinherr. Ale přecházení problému a zavírání očí není řešení. Zvlášť před volbami by měl dát najevo, že ho stav pražské MHD štve stejně, jako cestujícím, kterým nepřijede ranní spoj, kterým jezdí do práce, či do školy.

Podivná je ještě jedna věc. V minulém týdnu (2. září) vyšla na povrch informace, že dopravce Arriva raději ruší spoje, než aby přijal pomoc externích řidičů, kteří v jiných dnech (27. srpna) na linkách PID už vypomáhali. Výše pokuty za zrušené spoje není pravděpodobně pro dopravce dostatečně motivující.

Působí to, že minimálně u jednoho autobusového dopravce není všechno v pořádku.

Z důvodu nedostatku personálu nejedou dne 5. 9. níže uvedené spoje (zdroj PID):

Linka 155:

Linka 163:

Linka 166:

Linka 204:

Linka 208:

Linka 223:

Linka 224: 

Linka 228: 

Linka 346: 

Linka 377:

Linka 432

Linka 655: