Scheinherr si pochvaluje, že nejrychleji se po Praze cestuje autem

„Měl jsem jednání na TSK, kam jsem přijel tramvají. Pak jsem se ale potřeboval rychle dostat autem na jiné jednání,“ prohlásil Adam Scheinherr (Praha sobě), náměstek primátora pro pražskou dopravu. A má pravdu. Jízda tramvají je fajn a vyhlídková. Zvlášť po centru, kde tramvaje jezdí pomalu přes výhybku. Konkurovat automobilové dopravě nelze, zvlášť, když máte osobního řidiče, který parkuje na chodníku. Odpadají potom starosti s hledáním místa k zaparkování a jste všude rychle.

Startem tohoto prohlášení Adama Scheinherra byla fotografie služebního vozidla parkujícího (ten den sloužícího pro pana Scheinherra) před domem, ve kterém bydlí Scheinherrův politický šéf. Celou kauzu otevřel web altair.blog.

Kromě toho, že osobní řidič politika parkoval na chodníku, je zajímavé prohlášení radního Scheinherra pro pražskou dopravu, že když potřebuje někam rychle, jede autem. A říká to politik, který marketingově podporuje městskou dopravu (ač nenápadně omezil za svého působení provoz na všech linkách MHD) a který omezuje počty jízdních pruhů pro automobily, aby mohly vzniknout pruhy pro cyklisty.

Na panu Scheinherrovi je vidět, že to není žádný zaslepený ideolog a moc dobře ví, že auto je nejrychlejší. A má pravdu. Ale mohl by jít lépe příkladem Pražanům, pokud si staví roky PR na tom, že preferuje cyklisty a tramvaje.


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.