Španělský CAF dodá nové vozy pro Hannover

Společnost ÜSTRA zadala výrobu vysokopodlažních, lehkých kolejových vozidel. Vozy TW 4000, které mají zvýšit komfort cestujících, dodá španělská firma Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF). Společnost ÜSTRA si od nich mimo jiné slibuje i větší zájem o pracovní pozice. První vozy by měly být dodány v září 2025.

Provozovatel městské dopravy ÜSTRA Hannoversche Verkehrsbetriebe AG vypsal výběrové řízení na vozidla pro Stadtbahn. Soutěž vyhrála španělská Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), která dodá první vozy v září 2025. „Jsme rádi, že jsme ve společnosti CAF našli zkušeného partnera, který realizuje naši vizi moderního systému Stadtbahn,“ říká výkonná ředitelka ÜSTRA Elke Maria van Zadel.

Společnost CAF působí na mezinárodním poli a na trhu funguje od roku 1917. Za tu dobu si v Německu vybudovala výborné jméno. Nové modely TW 4000 budou objednány ještě letos a mají nahradit…

… pokračování pro předplatitele na Patreonu.


Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.