České dráhy zahajují předprodej jízdenek na jízdní řád 2023

Už od poloviny října lze v předprodeji v „kamenných pokladnách“ nakupovat jízdenky pro spoje Českých drah v novém jízdním řádu 2023, který začne platit 11. prosince. Během dnešního dne se spustí také předprodej elektronických jízdenek v e‑shopu a v aplikaci Můj vlak. Zároveň bude ode dneška možné rezervovat místenky na dálkové vlaky, které spravuje rezervační systém Českých drah.

Po zahájení předprodeje jízdenek na nový jízdní řád 2023 v polovině října v našich pokladnách dnes přidáváme možnost on-line nákupu jízdenek a rezervací v e-shopu a v aplikaci Můj vlak. Předprodej je 60 dní, a tak lze ode dneška kupovat jízdenky a rezervace i na období vánočních svátků a konce letošního roku,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu, a doplňuje: „Náš prodejní systém nabízí jízdenky do více než 9 000 různých spojů, které České dráhy v jízdním řádu 2023 zavádějí, a rezervace do více než 500 dálkových spojů, které spravuje náš rezervační systém. Prodáváme jízdenky do stovek tarifních bodů v Česku a systém zpracovává řádově miliony kombinací díky různým nástupním a cílovým stanicím, přestupním vazbám a slevovým nabídkám.“

Prostřednictvím pokladen Českých drah, e-shopu a aplikace Můj vlak lze nyní zakupovat také jízdenky na tisíce zahraničních spojů a zajišťovat rezervace do stovek dálkových vlaků spravovaných rezervačními systémy partnerských železnic na Slovensku, v Maďarsku, Rakousku, Německu, Polsku a v dalších státech Evropy. České dráhy tak nabízejí přímé odbavení například i do chorvatského Záhřebu, slovinské Lublaně, italského Říma, do švýcarských měst od rakouských hranic až po Ženevu na západě země, do Bruselu, Amsterdamu nebo Kodaně, ale i do dalších destinací v těchto zemích.

Až do 10. prosince 2022 probíhá 60denní předprodej jízdenek a rezervací na jízdní řád 2023 za současné ceny, a to jak na pokladnách, tak v e-shopu a v aplikaci Můj vlak.

TZ ČD