Jak vypadá oprava stanice metra Jiřího z Poděbrad?

Na začátku září odstartovala kompletní rekonstrukce stanice metra Jiřího z Poděbrad. Stavební práce s sebou však přináší mnoho vedlejších negativních dopadů, jako je poničení mramorových obkladů. 

Béžový jugoslávský mramor ve stanice metra Jiřího z Poděbrad dostává pořádně zabrat. Mohou za to stavební práce, které jsou součástí kompletní rekonstrukce, která má skončit v roce 2024. 

„Oprava stanice Jiřího z Poděbrad je v rámci oprav dopravní infrastruktury v metru letos největší investiční projekt. Na základě dohody s Prahou 3 a DPP jsme tři různé akce spojili do jedné, sice větší a delší, ale uděláme vše najednou – postavíme nové výtahy, vyměníme eskalátory a opravíme stanici a její vestibul. Je to nejpřijatelnější verze pro všechny strany,” uvedl dříve náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). 

Celková oprava vyjde Dopravní podnik na 1,29 miliardy a skončí v únoru 2024. Stanice kvůli tomu bude na deset měsíců uzavřená.  Otázkou však zůstává, zda jsou takové škody opravdu nutné? 

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.