V Moskvě vyhřívají cestujícím zadnice

Cestování v zimě může být někdy dost nepříjemné. Nota bene v Rusku, kde v zimě naměříme i –30 stupňů. Moskva ale přišla s vychytávkou. Ve stanicích Gagarinovo náměstí a Baltijská si můžete vyhřát zadnice!

Všichni to známe. Venku je zima jak v Rusku a vlak pořád nikde. Moskva to však vyřešila tím, že ve stanicích Gagarinovo náměstí a Baltijská postavila vyhřívané stojany na stání.

Nejde přitom o žádnou převratnou novinku. V roce 2019 byly na některých stanicích zavedeny vyhřívané lavičky, které jsou o něco pohodlnější, navíc si na ně můžete postavit třeba nákup.

Dvě stanice, Gagarinovo náměstí a Baltijská, mají však poměrně neobvyklé objekty – vyhřívané stojany, které jsou určené pro stojící cestující. Sice si na ně nemůžete sednout, ale aspoň budete mít půlky v teple.

Ale pozor! V poznámce se uvádí, že byste na sobě neměli mít dlouhé kabáty a péřové bundy, jinak se můžete zahřát o něco více, než byste chtěli…

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.