Do německého Bonnu dorazila první tramvaj Škoda 41T

Brzy ráno 1. února přijela do vozovny Beuel první tramvaj Škoda 41T. Má číslo 2252 a v německém Bonnu se na ní už netrpělivě čekalo.

První z 26 nových tramvají sjela z těžkého transportéru na koleje vozovny v Beuelu ve středu 1. února v 8:00 hodin ráno. Transport vyjel v pondělí 30. ledna ve 21 hodin z plzeňské továrny Škoda.

„Nyní nás čekají různé testy, zkušební jízdy, školení pro řidiče a dílny a pak formální schválení“, vysvětluje Bernt Junker, vedoucí divize kolejových vozidel společnosti SWB Bus und Bahn. První nasazení nové tramvaje Škoda se očekává v průběhu léta.

Ředitelka SWB Bus a Bahn k tomu dodává: „S příjezdem první tramvaje jsme položili základ pro to, aby se podařilo prosazovat změnu mobility v Bonnu.“

Plzeňská firma se prosadila v rámci velmi náročné soutěže a potvrdila tak, že tramvaje Škoda jsou schopny uspět v konkurenci největších světových firem a to i na nejnáročnějších světových trzích. Dohromady dodá 26 vozidel a všechny budou 100% nízkopodlažní a obousměrné a součástí výbavy bude informační a kamerový systém.

Nová tramvaj Škoda, (zdroj: SWB Bus und Bahn)

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.