V Ostravě se chystá železniční veletrh

Mezinárodní železniční veletrh a konference RAIL BUSINESS DAYS se letos uskuteční v Ostravě 5.–7. června v areálu Trojhalí Karolina.
Mezi expozicemi nebudou chybět přední tuzemské i zahraniční společnosti a organizace z oboru železniční potažmo drážní dopravy. V tuto chvíli je přihlášeno na šest desítek vystavovatelů a více než desítka kolejových vozidel.

Se svou expozicí nebude v Ostravě chybět například Správa železnic, která představí další infrastrukturní plány nebo národní dopravce České dráhy, ten pro návštěvníky chystá opravdu jedinečnou expozici ve spojitosti s novými dálkovými vlaky, které jsou nyní ve výrobě, a to navíc ve spolupráci s výrobcem sedadel Borcad. Nákladní dopravce pak zastoupí na veletrhu ČD Cargo, expozici naleznou návštěvníci uvnitř, ale i na kolejišti.

Z výrobců kolejových vozidel se mohou návštěvníci těšit na expozice Škoda Group, Siemens Mobility, PESA Bydgoszcz, Stadler Rail AG a ALSTOM. Mezi společnostmi zabývající se zabezpečovacími a řídícími systémy na železnici se představí společnost AŽD Praha, ze stavebních společností to bude například český holding enteria a chybět nebude ani renomovaná projektová společnost SUDOP PRAHA.

Na přilehlém kolejišti bude k vidění opravdu jeden jedinečný exponát za druhým. Dvě moderní jednotky pro české dopravce představí PESA Bydgoszcz, a to v doprovodu jedinečné vodíkové lokomotivy. Moderní elektrickou jednotkou se poté pochlubí Škoda Group. Ze stavebních strojů se na veletrhu představí čistička štěrku od společnosti SWIETELSKY Rail CZ. Společnost Stadler Rail AG pak návštěvníkům bude prezentovat dvoupatrovou elektrickou jednotku, kterou vyrábí například pro slovenského dopravce ZSSK. Chybět nebude také oblíbená lokomotiva Vectron, tentokrát v barvách Správy železnic.

Záštitu na veletrhem převzalo Ministerstvo dopravy ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Ing. Radek Podstawka, město Ostrava, ACRI, Hospodářské komora ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Svaz dopravy ČR, Svaz osobních železničních dopravců a spolek Zelená železnice.

Odbornými garanty se stala Správa železnic, České dráhy a PKP Cargo International.

TZ viapromotion.cz