DPP uspíší opravu tratě na Malé Straně

Dopravnímu podniku hl. m. Prahy (DPP) se podařilo zkrátit opravu tramvajové tratě na Malé Straně celkem o pět dnů. Stavební práce zde skončí v neděli 26. března 2023 ve večerních hodinách. Provoz tramvají se na Malou Stranu díky tomu vrátí už od pondělí 27. března 2023 od ranního výjezdu místo původně plánované soboty 1. dubna 2023.

„Relativně teplá zima a příhodné klimatické podmínky mohou mít v řadě konkrétních případů i pozitivní dopady, jak se ukázalo u opravy tramvajové tratě na Malé Straně. Maximálně jsme toho využili a podařilo se nám zkrátit opravu o celý jeden pracovní týden. Na druhou stranu chci zdůraznit, že to není naprostá samozřejmost a odteď to bude stejně fungovat u všech v zimě prováděných oprav. Byli jsme dobře připraveni, povolovací procesy při změnách etapizace také proběhly extrémně rychle, proto se pozitivní výsledek dostavil. Myslím, že je to dobrá zpráva nejen pro všechny obyvatele Malé Strany, ale především cestující. Děkuji kolegům z jednotky Dopravní cesta Tramvaje za organizaci stavby a pracovní nasazení, HMP a Praze 1 za součinnost, obyvatelům a cestujícím za trpělivost a ukázněnost,“ řekl Jan Šurovský, člen představenstva a technický ředitel DPP – Povrch.

Dobrou zprávu přivítala spolu s místními obyvateli i Terezie Radoměřská, starostka Prahy 1: „Velké poděkování si zaslouží pracovníci Dopravního podniku, ale poděkovat musíme i místním lidem za trpělivost a pochopení. A cením si také řidičů, kteří se ve velké většině chovali ohleduplně a s respektem k dopravnímu značení,“ ocenila starostka první městské části.

Poslední, čtvrtá etapa stavebních prací na opravě tramvajové tratě na Malé Straně bude probíhat od úterý 14. března 2023 do neděle 26. března 2023 v ulici Újezd, pouze v úseku od křižovatky s Všehrdovou po křižovatku s Vítěznou ulicí.

Pro cestující MHD se do neděle 26. března 2023 nic nemění, všechna dosavadní dopravní opatření zůstávají v platnosti včetně náhradní autobusové dopravy X20 v trase Malostranské náměstí – Malostranská – Malostranské náměstí.

Dosavadní linkové vedení tramvají zůstává v platnosti

TZ DPP