Ostravské „patráky“ opět na lince 88

Linka č. 88 obnovuje svůj provoz, a od 29. dubna 2023 bude opět převážet cestující z Ostravy-Poruby a Ostravy-Jihu k nejvyhledávanějším turistickým cílům města, Dolní oblasti Vítkovice (DOV) a Zoo Ostrava (ZOO). Oba doubledeckery jsou po plánované záruční opravě na začátku jara.

Trasa linky č. 88 bude podobná jako loni, kdy přilákala zhruba 23 tisíc cestujících.  Poruba – Jih – DOV – ZOO. Mění se jen v oblasti centra města, kde nově nebudou doubledeckery obsluhovat zastávku Karolina ve směru do ZOO, ale autobus pojede přes zastávku Konzervatoř. Kromě toho zastaví v obou směrech i na zastávce Českobratrská. Trasa tam i zpět bude stejná.

„Vnímáme, že nasazení doubledeckerů na lince č. 88 je symbolem zahájení turistické sezóny v Ostravě. Ostravané si tyto tyrkysové krasavce oblíbili a očekáváme, že s nimi budou hojně cestovat i letos. Vozy jsou ve formě i po nedávné reklamaci, kdy se řešila například lokální koroze a závady laku. Vozy se opravovaly přímo ve výrobním závodě ve Španělsku. Věříme, že tato sezóna bude minimálně stejně úspěšná jako ta loňská,“ uvádí generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Obsazenost spojů v sezóně 2022 byla v některých případech i na hranici kapacity doubledeckerů. U více než třetiny spojů přesáhla 75 procent.

Doubledeckery budou jezdit na lince č. 88 až do začátku října 2023.

TZ DPO