Senioři žádají nízkopodlažní tramvaje na linku 2

Senioři jsou velmi významnou skupinou obyvatel, které se dotýká stále intenzivnější doprava ve městě. V rámci své gesce přijal radní pro dopravu MČ Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš pozvání na setkání se členy Senior klubu, které se konalo ve středu 10. května 2023 v prostorách ZŠ a MŠ Věry Čáslavské na Petřinách.

Setkání se účastnilo několik desítek seniorů, kteří projevili velkou aktivitu ve sdílení svých názorů a řešili společně potíže, na něž v běžném provozu nenacházejí řešení. Kromě jiného bylo velké téma nízkopodlažnost a frekvence tramvajové a autobusové dopravy, kterou senioři využívají ke svým nákupům a návštěvám lékaře. Nejvíce rezonovala tramvajová linka 2, která jezdí pouze v sólo vozech a drtivá většina spojů není nízkopodlažních. Naopak si senioři pochvalovali autobusové linky 108 a 216. U linky 216 by obyvatelé Prahy 6 ocenili, kdyby opět jezdila o víkendech. Současně se diskutovala i potřeba přístřešků a laviček na zastávkách městské hromadné dopravy.

„Toto setkání se seniory nad šestkovou dopravou mi potvrzuje, že aktivní zájem o dopravu mají všechny věkové skupiny obyvatel. Zároveň mě senioři potvrdili, že je důležité jednat s dopravním podnikem a Ropidem na zkvalitnění městské dopravy. Není akceptovatelné, aby linka 2 byla tou nejhorší v Praze z pohledu bariérovosti,“ říká radní pro dopravu MČ Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš.