Škoda Group zajistí generální opravy libereckých tramvají T3

Škoda Group provede generální opravu dalších osmi tramvají pro Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ). Generální oprava se týká čtyř vozů typu T3R.PLF a čtyř vozů typu T3R.PV. Realizace proběhne v letech 2024 a 2025 ve výrobním závodě Škoda Group v ostravském Martinově. Celková hodnota kontraktu dosahuje částky 65,5 milionu Kč. Škoda Group má dlouhodobé zkušenosti s opravami a modernizacemi vozidel hromadné dopravy a toto je již druhá zakázka podobného typu pro DPMLJ.

Jednou z našich hlavních předností jsou rozsáhlé zkušenosti s modernizací. Už několikrát jsme se na vlastní kůži přesvědčili o pozitivním dopadu renovovaných vozidel na kvalitu života občanů. Nová vozidla totiž výrazně zvýší bezpečnost a udržitelnost dopravy,“ řekl Marek Herbst, Senior Vice President of Service ve Škoda Group. „Tato zakázka je již několikátá v pořadí na generální opravu vozových skříní pro Liberec. Mám radost, že se můžeme podílet na projektu, jehož cílem je vytvořit udržitelnější a zdravější systém veřejné dopravy a zároveň přinést obyvatelům Liberce lepší zážitek z cestování.“

Smlouva na opravu a modernizaci osmi kusů tramvají typu T3 rozšiřuje původní zakázku na opravu šesti skříní tramvají T3 z roku 2022, která v Ostravě aktuálně probíhá. Generální oprava zahrnuje celou řadu činností, včetně kompletního odstrojení a otryskání kovových částí, výměny poškozených nebo zkorodovaných součástí, opravy dveřních křídel či výměny vzduchovodů. Renovací projde i interiér vozidel, ve kterém dojde ke kompletní repasi stolků, sedadel a přístrojových desek kabiny řidiče.

Projekt modernizace osmi vozů bude realizován v letech 2024 a 2025 a celková hodnota zakázky je 65,5 milionu Kč. Opravárenské a modernizační práce proběhnou v ostravském závodě Škoda Group v Martinově, kde probíhají práce na celé řadě tramvajových zakázek pro český i zahraniční trh.

Modernizace a opravy vozidel hromadné dopravy jsou oblíbenou variantou pro dopravní podniky, protože poskytují efektivní a ekonomické řešení ve srovnání s nákupem zcela nových tramvají. Velkou výhodou modernizace tramvají prostřednictvím komplexních oprav je výrazné zvýšení spolehlivosti a bezpečnosti. Modernizované tramvaje procházejí důkladnými kontrolami a renovacemi, které zajišťují, že splňují nejvyšší standardy výkonu a pohodlí cestujících. Zlepšením bezpečnostních prvků a optimalizací systémů přispívají opravené tramvaje k bezpečnější a efektivnější síti veřejné dopravy.

TZ Škoda Group