Zkrácení tramvajové zastávky Nádraží Veleslavín si lidé pochvalují

Od poloviny dubna jsou zkráceny obě tramvajového zastávky Nádraží Veleslavín v Praze 6. Cestujícím se zkrátil přestup z metra na tramvaj. O zkrácení zastávek požádala Dopravní podnik hl. m. Prahy šestková Komise-pracovní skupina k tramvajové trati na Dědinu.

Zastávky jsou zkrácené v testovacím režimu na jednu soupravu. I proto je instalován jen dočasný zastávkový označník, než se celá zastávka zrekonstruuje do nové podoby. Tramvaje po dubnové úpravě zastavují přímo u výstupu z metra a cestující nejsou při přestupu na tramvaj nuceni dobíhat spoje několik metrů vpřed. Podobně ve směru do centra cestující vystupují z tramvaje blíže k přechodu pro chodce a vstupu do metra.

Během dvouměsíčního zkušebního provozu nebyly zaznamenány z pohledu Prahy 6 žádné problémy. Nenaplnily se ani obavy, že by se v místě hromadily tramvaje při zatahování do vokovické vozovny. Změnu si pochvalují také obyvatelé Prahy 6, kterým se jednoznačně zlepšil přestup. „Doufám, že kladně vyhodnotí zkrácení zastávek i dopravní podnik a přistoupí se k trvalým úpravám zastávky. Po otevření tratě na Dědinu budou tyto zastávky ještě více využívány a pokud chceme podporovat cestování městskou dopravou, je třeba zvyšovat komfort tohoto druhu dopravy,“ říká radní pro dopravu MČ Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš (ODS).