Závady s novými autobusy IVECO: DPP čeká na odstranění nedostatků

Zatímco všech šest autobusů IVECO Crossway LE 14,5M se podařilo úspěšně převzít a postupně nasadit do provozu, s druhou objednávkou jsou problémy. U dodaných autobusů IVECO Streetway 18M se objevily technické nedostatky v ovládacím softwaru dveří. Na jejich odstranění se intenzivně pracuje.

Dopravní podnik v Praze úspěšně převzal první várku nových autobusů IVECO Crossway LE 14,5M. Šest těchto vozů slouží na lince Airport Express. U druhé várky autobusů IVECO Streetway 18M se však v rámci přípravy na vypravení a zaškolování řidičů objevily problémy u ovládacího software dveří. Závada se vyskytla u všech devíti dodaných autobusů z 15 zasmluvněných.

 „Tento nedostatek řešíme v rámci standardního reklamačního řízení, nicméně z důvodu bezpečnosti cestujících nebudeme tyto vozy uvádět do provozu do doby, než výrobce detekované závady vyřeší,“ vysvětluje Daniel Šabík, vedoucí odboru Komunikace DPP.

Přesto, že podle slov Šabíka IVECO na odstranění závad aktivně a intenzivně pracuje a se zástupci vedení jednotky Správa vozidel a autobusů DPP je v denním kontaktu, přesný termín vypravení autobusů zatím není k dispozici. „Jakmile budou vozidla k vypravení připravena, oznámíme to na našich profilech na sociálních sítích, respektive na webu DPP,“ doplňuje Šabík.

Klára Sýkorová

šéfredaktorka dopravního magazínu MHD86.cz. Vystudovala žurnalistiku a následně obor Sociální a mediální komunikace. Kromě psaní o dopravě vydala v roce 2022 humornou knihu Partnerské přešlapy: Šílené historky ze života.