Letošní flotila vánočních vozů DPP se rozrostla na 11 vozů

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v sobotu na obou dvorech vozovny Střešovice rozsvítil flotilu vánočně nazdobených vozidel a tradičně ji k zahájení adventu poprvé vypravil ve speciálním průvodu do pražských ulic. DPP i letos nachystal několik novinek – oproti loňsku vyzdobil více vozů, více jich je i s celopolepem, některé budou mít ve vánoční flotile premiéru. Letos ji tvoří sedm tramvajových vozů: 15T ev. č. 9401, 14T ev. č. 9170, dvě T3 ev. č. 6921 a 7188, historická dvounápravová tramvaj Ringhoffer ev. č. 2210 s vlečným vozem 1419, ikonická Mazačka ev. č. 5572, dále dva autobusy SOR NB 12 ev. č. 3731 a kloubový SOR NB 18 ev. č. 6966. Vánočně nazdobeny jsou letos opět oba vozy lanovky na Petřín včetně horní stanice a Muzeum MHD.

FOTO: DPP – Daniel Šabík

„Svátečně vyzdobená vánoční flotila Dopravního podniku hl. m. Prahy dnes slavnostně vyjíždí do pražských ulic. Doufám, že vám všem vykouzlí úsměv na tváři a bude Vám dělat radost po celý advent. Přeji vám krásný předvánoční čas. 🌟 A děkuji, že využíváte k přepravě po městě právě pražskou MHD, která je jednou z nejkvalitnějších na světě,“ říká Zdeněk Hřib, 1. náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy a předseda dozorčí rady DPP.

„Naše vánoční flotila se letos rozrostla na jedenáct vozů, v celopolepu jich je šest, o jeden více než loni. Poprvé jsme do ní zařadili kloubový autobus. Premiéru mají i koledy, které budou ve vánočně vyzdobené tramvaji 14T hrát mezi vyhlašováním zastávek. Vánoční flotila je naše poděkování všem cestujícím, kteří využívají veřejnou dopravu v Praze, ale také našim řidičům, strojvedoucím a dalším kolegyním a kolegům, kteří se denně podílejí na bezvadném fungování pražské MHD. Vánoční flotilou chceme také přispět k navození pravé předvánoční atmosféry v hlavním městě, letos nám k tomu vydatně pomohla Ladovská zima. Všem přeji klidný advent a Vánoce,“ uzavírá Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

TZ DPP

FOTO: DPP – Daniel Šabík