FlixBus spojuje Prahu s Rujánou

Flix, rychle rostoucí společnost v oblasti technologie a mobility, pokračuje ve své expanzi a oznamuje prodloužení spojení z Drážďan přes Berlín na Rujánu, takže ostrov baltských letovisek bude dostupný i z Prahy.

Balt se v loňském roce stal dovolenkovou kometou sezony. Polské pobřeží kolem Trojměstí již čeští cestovatelé poznali, nyní se otevírá možnost objevit také pověstmi opředený ostrov Rujána. Spojení Prahy s Berlínem a Rujánou bude pro FlixBus zajišťovat dvěma autobusy společnost AlvaTour.

Do 24. března pojedou spojení 5 dní v týdnu, směrem na Rujánu od čtvrtka do pondělí, opačným směrem od pátku do úterý. Od 25. března bude provoz na lince každodenní. Z Prahy Florence bude autobus odjíždět v 7:10, dále zastaví v Drážďanech (9:00), na letišti Berlín-Brandenburg (11:20), v centru Berlína na zastávce AlexanderPlatz (12:05) a také na berlínském vlakovém nádraží Nord (12:30), další zastávky jsou již v blízkosti pobřeží a na ostrově Rujána: Greifswald (15:30), Stralsund (16:10), Bergan auf Rügen (16:45), Binz Prora (16:45), Binz (17:00), Sellin (17:30), Baabe (17:35) a přijíždí do Göhrenu v 17:40. Opačným směrem bude vyjíždět druhý autobus z Göhrenu v 9:25, dalšími zastávkami budou: Baabe (9:30), Sellin (9:35), Binz (9:55), Binz Prora (10:10), Bergen auf Rügen (10:25), Stralsund (11:00), Berlin Hauptbahnhof Nord (14:40), Berlin Alexanderplatz (15:00), letiště Berlín-Brandenburg (15:55), Drážďany (18:10), a konečně zastavuje v Praze na Florenci ve 20:10. Cesta z Prahy do Bergenu i Göhrenu začíná na shodné ceně 599 korun, z Prahy do Stralsundu od 579 korun a z Prahy na letiště Brandenburg i do centra Berlína na Alexanderplatz od 449 korun.

Rozšiřuje se tak i spojení na vyhledávané letiště Williho Brandta – Berlin-Brandenburg. Linka českým cestujícím zpřístupní atraktivní místa na německém ostrově Rujána, jde také o přímé spojení do centra Berlína na Alexanderplatz.

První přímé spojení Rujány s Českem umožní turistické výlety na tento baltský ostrov. Němci označují Rujánu za jantarový klenot, jantar je tu dodnes k nalezení na plážích z bílého písku. Moře je v létě azurově modré a spolu s bílými útesy vápencových skal korunovaných temně zelenými lesy je idylickou kulisou pro snovou dovolenou. Ostrov otevírá skvělou nabídku i pro milovníky historie a to prostřednictvím starobylých měst a kostelů, ukazuje také zajímavé památky na dobu druhé světové války. Autentický zážitek přináší také místní gastronomie kombinující dary moře a maso a plodiny z vnitrozemského zázemí ostrova. Rybí kuchyni vládnou herinky, mnoho restaurací podává ryby v různých podobách od pečených po uzené. Mezi sladké pochoutky ostrova patří Rujánští medvídci – medové perníky ve tvaru medvídků. Více o Rujáně zde: https://www.ruegen.de/en

S Berlínem je propojené Brno, Liberec i Ostrava

Německá metropole je z českých center dostupná celou řadou dalších spojení. Například Brno, Olomouc a Ostrava jsou na přímé lince mezi Bratislavou a Berlínem. Linka propojuje i Vratislav, Lešno a Poznaň. Další zajímavé spojení provázalo Berlín s Budapeští přes Liberec, Jičín, Hradec Králové, Litomyšl a Brno. Liberec má další spojení s Berlínem přes lužická města Žitavu, Zhořelec a Budyšín.

TZ FLIXBUS