Jaroslav Zoch je novým CFO Škoda Group

Škoda Group dnes oznámila, že na pozici skupinového finančního ředitele (Group CFO) nastoupil Jaroslav Zoch, který přichází ze skupiny PPF – majoritního akcionáře Škoda Group.

S PPF spojil Jaroslav Zoch celou svou profesní kariéru. Během více než dvaceti let na různých manažerských pozicích tak získal zkušenosti v oblasti strategického rozhodování, finančního řízení a řízení investic, včetně alokace kapitálu, realizací komplexních transakcí v oblasti fúzí a akvizic v několika ekonomických sektorech.

„Chtěl bych přivítat Jaroslava ve Škodovce a našem vrcholovém vedení. Jako CFO bude hrát klíčovou roli při řízení naší finanční strategie, stabilizaci finanční výkonosti a v realizaci rozvojových ambicí. Jaroslav na pozici finančního ředitele střídá Libuši Jurečkovou, které bych rád za její dosavadní práci poděkoval,“ uvedl Petr Novotný, CEO Škoda Group.

Jaroslav Zoch je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze a University of Pittsburgh, Katz Graduate School of Business. Jeho profesní cesta zahrnuje významné pozice ve skupině PPF, Generali PPF Holdingu, či České pojišťovně.

„Ve financích působím celý svůj profesní život a věřím, že Škodovku dokáži v oblasti financí dále posunout. Výhodou pro mě je určitě to, že v rámci skupiny PPF jsem měl na starosti mimo jiné i tuto společnost,“ okomentoval svůj nástup Jaroslav Zoch.

TZ Škoda Group