DPP vymění pražce, kolejnice a výhybky na traťových kolejích vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka

Na traťových kolejích vedoucích ze stanice Depo Hostivař do stanice Skalka bude Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) od středy 8. května 2024 měnit dožilé dřevěné pražce za betonové a s nimi také kolejnice a výhybky. Práce potrvají do nočních hodin z neděle 12. na pondělí 13. května 2024. Z tohoto důvodu bude v uvedeném termínu obousměrně přerušen provoz metra na lince A v koncovém úseku Skalka – Depo Hostivař. DPP místo toho zavede náhradní autobusovou dopravu XA. Provoz metra v úseku Skalka – Depo Hostivař bude opět obnoven v pondělí 13. května 2024 od ranního výjezdu.

Hlavní práce budou spočívat především v odpojení a demontáži části zabezpečovacího zařízeni LZA, odstranění původních dožilých dřevěných a instalaci nových betonových pražců, výměně kolejnic
a kolejnicového upevnění, úpravě štěrkového lože či výměně výhybkových součástí. Po svaření nových kolejnic DPP vrátí na místo zabezpečovací zařízení LZA a po dokončení prací provede na něm statické zkoušky.

Dopravní opatření

Z důvodu opravy trati bude od středy 8. května od zahájení provozu do neděle 12. května 2024 do ukončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince A mezi stanicemi Skalka a Depo Hostivař.

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava XA v trase Skalka – Nové Strašnice – Depo Hostivař.

Zastávky linky XA

  • Skalka – nástupní: v ulici Na Padesátém v zastávce linky č. 175 směr Florenc
  • Nové Strašnice, Depo Hostivař: v Černokostelecké ulici v zastávkách linky č. 909 směr Sídliště Rohožník
  • Depo Hostivař: ve výstupní zastávce v autobusovém obratišti
  • Depo Hostivař, Nové Strašnice: v Černokostelecké ulici v zastávkách linky č. 909 směr Suchdol
  • Skalka – výstupní: v ulici Na Padesátém ve výstupní zastávce před vjezdem do obratiště autobusů

TZ DPP