Do Polska pohodlně vlaky Českých drah

Podle statistik je Polsko jednou z nejvíce navštěvovaných zemí v Evropě. A těší se zájmu i u českých turistů, jejichž počty rekordně rostou i letos. Polsko totiž nabízí kromě příznivé cenové hladiny i vysokou úroveň služeb, možnosti zábavy a kulturního vyžití.

Tomuto trendu jdou České dráhy vstříc kampaní Polsko je IN, která má upozornit právě na největší polské turistické taháky od historických památek přes přírodní krásy až po Baltské moře.

A právě vlak je pro poznání Polska ideální. Rychle a pohodlně se s ním cestující dostanou třeba do Katovic, Krakova nebo Varšavy, měst s bohatou historií a mixem památek i moderní architektury. Jízda vlakem zajistí dostatek místa pro relaxaci, zábavu i práci, což ocení i ti, kteří do Polska jezdí na služební cesty a nemusí se stresovat řízením nebo navigací

Kampaň nasazená od 15. května v printu, OOH a onlinu má za cíl zvýšit povědomí o cestování vlakem do Polska. V první fázi se zaměřuje na obecnou prezentaci Polska jako trendy destinace. V druhé fázi se chystá nová linka Praha – Vratislav – Gdaňsk – Gdyně, která umožní ještě pohodlnější cestování do Slezska, západní části Polska a dál až k moři.

České dráhy v kooperaci s polskou společností PKP Intercity vypravují přímé denní spoje EuroCity z Prahy přes Pardubice a Olomouc a na druhé lince z jižní Moravy do Krakova, Varšavy, Gdaňska nebo Přemyšlu. Denně míří do Polska až 14 přímých dálkových spojů, které jezdí přes Ostravu. Doba jízdy z Prahy do Krakova je zhruba 6 hodin a do Varšavy zhruba 8,5 hodiny. Z Ostravy do Gdaňsku jede vlak EuroCity Sobieski přibližně 8,5 hodiny. Všechny spoje jsou sestaveny z moderních klimatizovaných vozů a na své palubě nabízejí další služby, např. přepravu jízdních kol, občerstvení atp. Pro cestu z Prahy do Krakova a Varšavy je možné využít také komfortní lůžkové vozy.

TZ ČD