Stavební práce na pražském Masarykově nádraží omezí provoz vlaků ČD směrem do Milovic, Nymburka a Poděbrad

Stavební práce Správy železnic na pražském Masarykově nádraží a přilehlých tratích omezí v následujících týdnech provoz vlaků linek S2 a S22 směrem do Lysé nad Labem a dále do Milovic a do Kolína. Od 1. července do 31. srpna budou proto spoje těchto dvou linek odkloněny na pražské hlavní nádraží. Od 3. do 14. července budou na této trati probíhat také další stavební práce a v souvislosti s tím České dráhy zajistí náhradní autobusovou dopravu.

Od 1. července do 31. srpna budou vlaky na linkách S2 Praha – Lysá nad Labem – Nymburk – Kolín a S22 Praha – Lysá nad Labem – Milovice přesměrovány na pražské hlavní nádraží a nebudou tak začínat, resp. končit na Masarykově nádraží. Vlaky pojedou podle výlukového jízdního řádu.

V období od 3. července od 03:00 do 14. července do 19:00 budou souběžně probíhat stavební práce v úseku Lysá nad Labem – Milovice. Všechny vlaky linky S22 (Praha – Milovice) budou v těchto dnech nahrazeny obousměrně mezi Lysou nad Labem a Milovicemi autobusy. Náhradní doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu.

Od 4. července od 20:50 hod. nepřetržitě do 8. července do 01:10 hod. jsou naplánované stavební práce Správy železnic také v úseku Praha-Vysočany – Mstětice. V těchto dnech proto bude pro vlaky linek S2 a S22 platit zcela odlišný výlukový jízdní řád. Všechny spoje na těchto dvou linkách budou nahrazené v úseku Praha hl.n. – Lysá nad Labem – Milovice autobusy. V úseku z Lysé nad Labem do Kolína pojedou vlaky bez omezení, s drobnou odchylkou je potřeba počítat u tří spojů jedoucích po půlnoci (Os 5859, Os 5871 a 5851). Ty budou mít z důvodu zachování přestupů upravené časy odjezdů.

S ohledem na souběh několika stavebních prací, které budou mít vliv na provoz vlaků z Prahy směrem do Lysé nad Labem, Milovic, Nymburka a Poděbrad, prosíme cestující, aby věnovali pozornost organizaci dopravy a v předstihu si ověřili jízdní řády ve vyhledávačích spojení nebo v aplikaci Můj vlak. Detailní informace o výlukových opatřeních jsou na webu www.cd.cz/omezeniprovozu. Za případné komplikace se cestujícím omlouváme.

TZ SŽ, 25. června 2024