Aktuální přehled dopadů extrémního počasí na provoz Českých drah

Příjezd vlaku do zastávky Praha - Podbaba

Přehled tratí se zastaveným provozem vlaků ČD  k 15. 9. 2024, 18:00 hod.:

Tratě s dálkovou dopravou:

Tratě s regionální dopravou:

Noční vlaky:

Kvůli omezení provozu na železničních tratích na Moravě a v Rakousku dnes v noci nepojedou vybrané noční vlaky a přímé vozy. Omezení se týká vlaků:

·        NJ 456/457 Berlin – Praha – Břeclav – Wien – Graz a zpět

·        EN 406/407 Chopin München – Wien – Břeclav – Bohumín – Warszawa a zpět

Vlak EN 442/443 Slovakia v trase Praha – Košice – Michalovce a zpět pojede odklonem přes Valašské Meziříčí a Púchov, pokud bude možný provoz na této trati. Vlak nepojede přes Bohumín a nepoveze přímé vozy Praha – Warszawa.  

Z důvodu vážné povodňové situace v Bohumíně došlo k vyklizení místního Střediska údržby a k evakuaci jeho zaměstnanců. Vzhledem k omezení možností údržby vlaků Českých drah lze i v následujících dnech čekat dopady do provozu vlaků a kvality poskytovaných služeb.

V souvislosti s aktuální situací na české železnici prodlužují České dráhy své mimořádné opatření, díky kterému cestujícím, kteří se rozhodnou svou cestu z důvodu extrémního počasí neuskutečnit a jejich jízdenka by již byla v den plánované cesty za běžných podmínek nevratná, bude přesto vráceno jízdné v plné výši. Opatření je nově prodlouženo až do 17. 9. Toto opatření platí u vnitrostátních i mezinárodních jízdenek ČD zakoupených na pokladnách, v e-shopu nebo mobilní aplikaci Můj vlak a platí výhradně na jízdní doklady zakoupené v tarifu Českých drah

Omezení provozu v Rakousku:

Podle informací od kolegů z rakouských státních drah ÖBB dochází dnes v 18 hodin k zastavení provozu na Südbahn z Vídně na jih Rakouska. Omezení se dotkne vlaků railjet Vindobona z/do Grazu. Vlaky pojedou pouze v úseku Praha – Wien a zpět. Upozorňujeme, že provoz je omezen i na dalších tratích v Rakousku, např. na Westbahn na trase Wien – Linz. Cestujícím do/z Rakouska doporučujeme sledovat informace o provozu na železnici na webu rakouských železnic www.oebb.at.

TZ ČD