Český železniční průmysl na veletrhu InnoTrans v Berlíně

Venkovní plocha veletrhu

Více než třicet firem českého železničního průmyslu představí od 24. do 27. září na největším mezinárodním veletrhu kolejové techniky InnoTrans 2024 v Berlíně produkty určené pro kolejovou dopravu, rozvoj udržitelné mobility i drážní infrastruktury.

„Letos na veletrhu InnoTrans český železniční průmysl vystavuje široké portfolio špičkových inovativních produktů. Od moderních digitálních technologií přes výrobky a komponenty pro udržitelnou drážní dopravu až po vozidla a technologie pro vysokorychlostní železnici. Česká republika se na veletrhu InnoTrans bezpochyby zařadí mezi lídry rozvoje evropské drážní dopravy,“ říká Marie Vopálenská, generální ředitelka Asociace podniků českého železničního průmyslu ACRI.

Členské firmy ACRI jedou na veletrh InnoTrans se širokou paletou unikátních produktů. Od špičkových vysokorychlostních vozidel pro rychlosti 230 km/hod. přes železniční vozidla s duálním pohonem, komponenty pro nejvýznamnější globální hráče – výrobce drážních vozidel a kolejové techniky, inovativní interiérová a informační řešení, komponenty pro vysokorychlostní kolejovou infrastrukturu až po implementaci technologie samořiditelných vlaků, digitální řízení provozu či kyberbezpečnost v dopravě. Mnohé z českých firem se na veletrhu InnoTrans prezentují jako globální, nebo evropští lídři ve svém oboru.

Společná expozice ACRI i samostatné prezentační plochy členů

Také v letošním roce zvolili členové ACRI různé formy prezentace. 16 členských podniků bude zastoupeno ve společné expozici Asociace podniků železničního průmyslu ACRI v hale 9, stánek 310+315. Jedná se o společnosti: VUKV, SVV Praha, SVUM, VZU Plzeň, STARMANS, TTC CONTROLS, TTC MARCONI, HZP, T-CZ, PARS Komponenty, AV R@D, RETEX, LAPP CZECH REPUBLIC, RETIA, ROSTEX VYŠKOV a STARMON.

Dalších 15 členských firem pak bude mít na berlínském výstavišti samostatné expozice. A to jak v interiéru výstavních pavilonů, tak v případě výrobců vozidel na venkovním prostoru a výstavním kolejišti. Jedná se o následující členské firmy:

TZ ACRI