Jak dopadl 2. Dopravní orienťák v Praze 6

V Praze 6 se konal druhý ročník Dopravního orienťáku. Cílem závodu bylo v dvouhodinovém časovém limit nabírat co největší počet bodů navštívením kontrolních stanovišť. Závodníci mohli používat kromě chůze a běh prostředky městské hromadné dopravy. Vítěz závodu stihl proběhnout všemi stanovišti, kterých bylo jedenáct.

„Letošní závod byl nastaven trochu snadněji, než první ročník. Což se prokázalo i na výsledcích, kdy kromě získaných bodů často rozhodoval i čas doběhnutí do cíle. V letošním ročníku jsme také zařadili novou kategorii rodiče s dětmi. Těší mě zájem, který běh vyvolal a určitě příští rok uspořádáme třetí ročník,“ říká pro dopravu MČ Praha 6 Ondřej Matěj Hrubeš a dodává: „Velmi děkuji za spolupráci oddílu orientačního běhu DDM Prahy 6 pod vedením Jaromíra Prouzy, který vymyslel letošní kontrolní body a pomáhal s organizacích celého závodu.“

Vítězem s celkovým počtem 230 bodů a doběhnutím do cíle v čase 18:40 se stal Jakub V. Zvládl proběhnout všechna stanoviště a ještě doběhnout do cíle 20 minut před koncem. Všechna stanoviště stihli proběhnout také Matyáš K. a Žitný Chlebák.

Po skončení závodu byla kontrolní stanoviště odstraněna a lze konstatovat, že všechny kontroly zůstaly během závodu na svém místě.

TZ a foto Praha 6