Letní tramvajové výluky v Praze

Období letních prázdnin a dovolených je v Praze každoročně spojeno s větším množstvím tramvajových výluk. Letní nižší přepravní poptávka je tím nejlepším možným termínem pro velké rekonstrukce tramvajových tratí, kterých letos bude opravdu hodně.

Od 28. 6. do 9. 8. 2014 budou probíhat výluky v oblasti Karlova náměstí, kde se nejprve začne etapou Karlovo nám. – Myslíkova a podé se práce přesunou na úseky Karlovo nám. – Albertov / Palackého nám. Podrobnosti zde.

Rekonstrukce se dočká u tramvajová trať do Hostivaře, která byla už několikrát odkládána. Její rekonstrukce přinese cestujícím zrychlení tramvajové dopravy a nové zastávky pro lepší obslužnost oblasti. Výluka v Hostivaři proběhne od 28. 6. do 13. 9. 2014. Podrobnosti zde.

Podobně velká rekonstrukce proběhne také v Břevnově. Rekonstruovat se bude úsek Malovanka – Vypich v období od 28. 6. do 30. 8. 2014. Podrobnosti zde.

A co by to bylo za léto, kdy by nebyla zavřená trať do Modřan, kde proběhne výluka od 28. 6. do 30. 8. 2014.  Podrobnosti zde.