Cestující hlasovali pro linku 12 přes Letnou. Ropid anketu smazal!

10. února 2015 spustil ROPID na webových stránkách anketu o tramvajové lince 12. Ptal se cestujících zda chtějí, aby linka jezdila nadále přes Letnou a nebo aby se vrátila na nábřeží. Zmíněnou anketu podpořil ROPID i na svém Facebooku. A lidé hlasovali. Až dosud by bylo vše v pořádku.

Hlasovalo se o tom, zda má linka 12 jezdit v současné trase přes Letnou, či se vrátit na nábřeží

 

Jenže cca po hodině hlasování ROPID anketu prohlásil za neplatnou a smazal jí. Vyhrávala totiž varianta ponechání linky 12 přes Letnou, což se pánům z ROPIDu samozřejmě nelíbilo. Anketu prohlásili za zmanipulovanou přibližně při skóre 174x pro nábřeží a 290x pro Letnou. Výsledek celkem očekávaný a nikterak podezřelý! Zkrátka lidé z Letné se zmobilizovali (jak bylo patrné), nasdíleli anketu a tak Letná logicky dostala víc hlasů. Nejednalo se o žádné podvodné hlasování typu 10.156x pro Letnou versus 156x pro nábřeží.

Aby toho nebylo málo, správce facebookovské stránky ROPIDu ten den začal mazat komentáře vyjadřující jiný názor (vč. printscreenu stavu hlasování) než má ROPID a zároveň začal tyto osoby blokovat. (I já patřím mezi zablokované). Doufám, že Rada hlavního města Prahy si na Ropid pořádně posvítí. Evidentně nestačí vyměnit jen pány Procházku, Jareše a Andělka, ale i marketingové oddělení.

Níže přikládám diskuzi z Facebooku ke zmíněné anketě před promazáním Ropidem. Promazaná diskuze zde.

Diskuze na Facebooku Ropidu k anketě k lince 12, než byl nevyhovující proletenské příspěvky smazány a osoby zablokovány