Pozvánka: Mikulášské jízdy a oslavy 25 let Ropidu (1.-2.12.2018)

V sobotu 1. prosince 2018 si můžete v Praze a jejím okolí užít po čertech dobrou zábavu. Opět po roce na vás čekají již tradiční mikulášské jízdy Čertohráčku a parního vlaku a další doprovodný program nejen na pražském smíchovském nádraží. Letošní ročník bude doplněný o symbolické oslavy 25 let od vzniku organizace ROPID.


Na co se můžete těšit

Mikulášská družina v Čertohráčku a parním vlaku

S Mikulášskou družinou a hrajvedoucími se potkáte ve výletním vlaku Cyklohráček, který se promění v tradiční Čertohráček. Na Mikuláše se ale můžete přijít podívat i do parního vlaku vedeným lokomotivou Šlechtična, který bude stejně jako Čertohráček odjíždět z pražského smíchovského nádraží. Mimořádné jízdy Vás zavezou nejen do různých koutů naší metropole, ale také do středočeských Čelákovic, Úval či na Karlštejn.

Do obou vlaků je nutné zakoupit si v předprodeji jízdenku! Děti do 6 let jedou zdarma bez nároku na místo k sezení. Pokud budete pro děti požadovat samostatné místo k sezení, je nutné uhradit zlevněné jízdné. Všechny jízdenky platí vždy pro jednu jízdu. Jako jedna jízda je považována jízda ze stanice Praha-Smíchov do cílové stanice vlaku a zpět do stanice Praha-Smíchov, např. Praha-Smíchov – Karlštejn – Praha-Smíchov. Jízdenky  můžete zakoupit v předprodeji ve stanicích Praha Masarykovo nádraží a Praha-Braník.


Jízdné a jízdní řády vlaků:

Sobota 1. prosince 2018

Jízdní řády vlaků pro sobotu: ke stažení zde

Neděle 2. prosince 2018

Jízdní řády vlaků pro neděli: ke stažení zde

Vyhlídkové jízdy tramvají

Speciální jízdy třívozovou soupravou historických tramvají proběhnou v sobotu 1.12. cca od 12:00 do 18:15 hod. v trase: Smíchovské nádraží – Plzeňka – Na Knížecí – Anděl – Arbesovo náměstí – Švandovo divadlo – Újezd – Hellichova – Malostranské náměstí – Malostranská – Královský letohrádek – Pražský hrad – Vozovna Střešovice – Hládkov – Malovanka – Královka

Nostalgické jízdy autobusů

Změna programu vyhrazena !

Zdroj: TZ Ropid

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)