Škoda Group rozděluje produktovou řadu Rolling Stock & Digital na dvě samostatné jednotky

RĪGA, LATVIJA, 06.09.2022. Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotā elektrovilciena pirmā sastāva prezentācijas pasākums. Rīgas Centrālā Dzelzceļa stacija. Pasākumā piedalās Tālis Linkaits, Satiksmes ministrs, Martins Bednarzs, "Škoda Vagonka" valdes priekšsēdētājs, Rodžers Jānis Grigulis, AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs, Rinalds Pļavnieks, VAS "Latvijas dzelzceļš" valdes loceklis.

Škoda Group považuje digitalizaci za klíčovou oblast pro budoucí vývoj mobility. Od 1. listopadu proto dochází k rozdělení produktové řady Rolling Stock & Digital na dvě samostatné jednotky. Do čela Product line Rolling Stock Development se postaví Andreas Maroschik, vedení Business unit Digital se ujme Jiří Liberda. Touto změnou skupina posiluje svou pozici v oblasti digitálních technologií.

Product line Rolling Stock Development se bude nadále plně soustředit na vývoj kolejových vozidel. „Rozdělení Rolling Stock & Digital na dvě samostatné entity umožní každé jednotce se více soustředit na rychlý vývoj vlastních produktů. Zároveň zůstáváme v úzké koordinaci ohledně požadavků na digitální produkty, aby naše vozidla byla v budoucnu ještě konkurenceschopnější,” říká Andreas Maroschik. 

Digitalizace v posledních letech nabývá na významu a Škoda Group má v této oblasti vysoké ambice. Business unit Digital očekává velký růst jak v oblasti vývoje, tak v počtu zaměstnanců. Jako samostatná jednotka bude moci sledovat vlastní obchodní cíle a aktivně reagovat na poptávku a dění v oboru. Tento krok zvýší konkurenceschopnost Škoda Group, která bude moci svým klientům poskytovat komplexní služby. „Jsem rád, že naše skupina vnímá význam rozvoje digitálních technologií a oblast digitalizace. Vzhledem k ambicím růstu skupiny pro nás budou klíčové trhy západní a severní Evropy s důrazem na pokročilá řešení v oblasti digitalizace. Vyčlenění Digitalu do samostatné obchodní jednotky nám umožní naplňování dlouhodobých i krátkodobých strategií s ohledem na trendy trhů a potřeby skupiny,” říká Jiří Liberda.

V minulosti obě entity pracovaly z velké části na samostatných projektech s odděleným vývojem, proto zůstane zachována i jejich struktura a zaměření.

TZ Škoda Group