Podcast dopravní 6 (39) → BUS pruhy, tunel BUSY, řešení tranzitu v rezidenčních oblastech

Permanentní BUS pruhy v Praze 6 pomohly a zrychlují příjezd ke stanicím metra. Ale ukázalo se, že chybí preference a větší podpora MHD v Suchdole, Horoměřicích, Velkých Přílepech a v dalších obcích severozápadu. Spoje jezdí často přeplněné a dostávají zpoždění ještě předtím, než přijedou do Prahy 6, na začátek BUS pruhu, který jim potom zajišťuje rychlý průjezd. Co s tím dál?
Praha 6 se připojila k Praze 8 s žádostí na magistrát ohledně zřízení expresní linky, tzv. tunel BUSu. Ten by zajistil spojení Prahy 6 a 8 než vznikne tramvajová trať.
Jak se vypořádat s tranzitní dopravou ve Veleslavíně? Chystá se anketa, která navrhne řešení, které by pomohlo rezidenční čtvrti a také trolejbusům na Veleslavíně. Proč vzniká dopravní peklo na Malém Břevnově? Zavřená Drnovská a v minulosti odpor místních v anketě proti tranzitní dopravě. I tady chystáme anketu, zda se názor občanů změnil. Připravujeme návrh, jak zamezit průjezd územím tranzitní dopravě. A kdo zatrhl zavedení rychlosti 30 km/h v Radimově ulici od Kajetánky? 
Zajímá vás dopravní dění v Praze 6? Pusťte si Podcast dopravní 6.
___
Dopravní 6. Podcast, ve kterém Ondřeje Matěje Hrubeš, radního pro dopravu Prahy 6, zpovídá rozhlasový moderátor Miloš Keller.