¡Hola México! Flix má v záměru vstoupit na třetí největší autobusový trh světa

Společnost Flix SE, globální lídr v oblasti cestovních technologií, ohlašuje záměr expandovat a nabídnout své přepravní služby v Mexiku, na třetím největším autobusovém trhu na světě.

Úspěšné první pololetí tohoto roku s velmi solidními výsledky v Evropě, Severní Americe a Indii a významné rozšíření sítě FlixTrain v Německu umožňují další rozvoj. Zaměřením na udržitelné a cenově dostupné cestování je společnost Flix na dobré cestě navázat na svůj úspěch v roce 2023, kdy dosáhla rekordních tržeb ve výši 2 miliard eur a 81 milionů přepravených cestujících.

Nový trh v Latinské Americe

V první polovině roku 2025 zahájí společnost Flix provoz v Mexiku, což představuje významný milník v její expanzi do Latinské Ameriky. Mexiko se svou rozsáhlou kulturou cestování autobusem představuje pro společnost Flix významnou příležitost, jak nabídnout svou technologicky orientovanou nabídku cestování milionům nových zákazníků. Mexický trh autobusové dopravy má podle odhadů společnosti Flix hodnotu 6 až 8 miliard eur.

„Tradice autobusového cestování, ke které chceme přispět, je v Mexiku nebývale silná. Díky naší technologické platformě, zkušenostem, mobilní aplikaci, know-how a síle globální značky jsem si jistý, že mexickým zákazníkům přineseme zážitek z dálkového cestování hodný 21. století,“ uvádí André Schwämmlein, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti.

Mexiko je třetí velkou latinskoamerickou zemí, ve které bude Flix působit. Následuje po Brazílii a Chile, kde Flix zaznamenal okamžitý úspěch a rychlý rozvoj.

Rozšiřování sítě v Evropě a posilování vedoucí pozice

V průběhu roku 2024 společnost Flix prohlubovala své vedoucí postavení na evropském trhu. Vůbec poprvé nabízí vnitrostátní služby v Norsku. Nová kyvadlová doprava na letiště Stockholm Arlanda ve Švédsku a rozšíření vnitrostátní dopravy ve Finsku podporují rostoucí severoevropský trh. Kromě toho společnost Flix posílila svou vedoucí pozici v celé evropské síti prostřednictvím zvýšené frekvence spojů a nově přidaných destinací. V Portugalsku společnost Flix letos přidala 11 nových zastávek, čímž se celkový počet destinací v této zemi zvýšil na 93. Podobně na Ukrajině přibylo 19 nových zastávek a celkový počet destinací se zvýšil na 92. V Česku od loňského podzimu také přibylo několik zastávek, mimo jiné Beroun, Nový Jičín, Frýdek-Místek, Příbor, Klášterec nad Ohří a letiště Praha.

Pokračující globální růst a expanze v Indii

Počátkem roku 2024 společnost Flix oficiálně vstoupila na indický trh a zavedla autobusovou dopravu v jednom z nejdynamičtějších a nejhustěji osídlených regionů světa. Vzhledem k rostoucí poptávce po veřejné dopravě v Indii má společnost Flix skvělé vyhlídky pro růst na tomto trhu[1]. Společnost Flix zahájila svou činnost na severu země, v okolí Dillí, a od září rozšířila své působení o nové centrum (Bangalore) na jihu země. Dnes  pokrývá síť Flixu celkem 101 měst a 215 zastávek po celé Indii, což svědčí o rychle rostoucím a významném trhu.

FlixTrain rozšiřuje svoji působnost

V roce 2024 došlo k největšímu rozšíření sítě FlixTrain, jejíž kapacita se zvýšila o 40 %. S téměř 150 zastávkami po celém Německu se FlixTrain stal klíčovým hráčem v poskytování alternativy k tradičním železničním službám. Rozšíření odpovídá rostoucí poptávce po ekologických možnostech cestování na dlouhé vzdálenosti.

Nové projekty e-busů podporují plány udržitelnosti

Udržitelnost zůstává jádrem činnosti společnosti Flix. V roce 2024 byly ve Velké Británii a Portugalsku spuštěny nové projekty elektrických bateriových autobusů se 100% snížením emisí CO2 na úrovni Tank-to-Wheel. Mezi další projekty zahájené v roce 2024 patří první bateriové elektrické autobusy provozované v Chile a autobusy na biopaliva testované ve Francii a Itálii. Tyto projekty jsou součástí postupné transformace vozových parků autobusových partnerů, aby bylo dosaženo ambiciózních cílů snížit v Evropě do roku 2040 a v celosvětovém měřítku do roku 2050 produkci emisí z provozu na nulu (Net Zero).

Strategické investice na podporu dalšího růstu

V červenci 2024 získal Flix významnou investici od společností EQT Future a Kühne Holding, které nyní drží 35% menšinový podíl ve společnosti. Partnerství urychlí plány společnosti Flix na expanzi, včetně vstupu na mexický trh, a posílí stávající aktivity. Financování je součástí dlouhodobého partnerství, jehož cílem je urychlit globální růst společnosti Flix.

S výhledem na konec roku společnost Flix očekává další expanzi na svých trzích. V nadcházejících měsících přibudou nové linky a destinace ve Finsku, na Ukrajině, v Indii a v Jižní Americe. Společnost je i nadále odhodlána využívat své špičkové technologie k zajištění bezproblémového cestování pro zákazníky po celém světě.

TZ Flix