AKTUALIZOVÁNO: Posílení provozu MHD ohledně koncertu skupiny Kabát

V sobotu 13. 9. 2014 proběhne na pražském Vypichu obrovský koncert skupiny Kabát. Pro připomenutí na koncert Kabátů před 5 lety na Vypichu přišlo přes 60 tisíc návštěvníků. Proto se dá počítat i letos s podobným, ne-li větším počtem návštěvníků, které bude třeba na Vypich dopravit a po koncertě je rozvést do jejich domovů.

Už nyní jsou na internetu jízdní řady metra, které informují o posílení provozu v sobotu večer (oficiální zprava dopravce ani organizátora dopravy nevyšla!). V plánu je posílit provoz metra po 22 hodin na všech třech linkách vloženými spoji, kterými vznikne na hlavních úsecích interval 5 minut. Na lince A bude bude posílen provoz mezi Dejvickou a Želivského, na lince B mezi Novými Butovicemi a Českomoravskou a na lince C mezi Nádražím Holešovice a Kačerovem. Na okrajích linek zůstane klasický interval 10 min.

Dále bude posílen cca od 14 hodin provoz tramvají v úseku Hradčanská – Vypich a taktéž bude zajištěn odvod návštěvníků z Vypichu k metru Hradčanská posilovými tramvajovými vlaky, které budou na Vypich přistaveny před koncem koncertu. Navíc na všechny noční tramvajové linky budou vypraveny mimořádně soupravy. Proslýchá se, že bude po skončení koncertu připraveno také pár autobusů, které odvezou návštěvníky koncertu na Prahu 5 a 13. Bohužel o oficiální informací DPP mlčí.

I tak je jasné, že tramvaje nebudou schopné odvést všechny účastníky koncertu a počítá se s pěším pochopem na metro. Z tohoto důvodu bude po celé odpoledne a večer polovina ulice Bělohorská-Patočkova vyhrazena pro pěší.

 

Kompletní jízdní řády metra na webu ROPIDu.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.