Čtyři radnice vyzývají občany k zaslání připomenek ke změnám MHD

V pondělí 19. 1.2015 zveřejnil Ropid návrh změn v pražské MHD, ke kterým má dojít s otevřením trasy metra A do Motola v dubnu 2015. Již v týdnu předchozím Ropid seznámil s návrhem jednotlivé městské části a dal jim tři týdny na zaslání připomínek. Cestující však Ropid neoslovil vůbec a pouze obhajuje svůj návrh bez možnosti změny, či zapracování připomínek.

Na cestující-občany se ovšem obrátili představitelé některých radnic. Vyzvali občany, aby jim zaslali své připomínky, které následně zpracují a použijí při vyjednávání s Ropidem.

V tom je nutné ocenit profesionální přístup radnic Prahy 2, Prahy 5, Prahy 6 a Prahy 7. Ostatní radnice (starosty, radní pro dopravu) názor jejich občanů nezajímá.

Přehled „velkých“ radnic

Městská část Praha 1

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 2

Občané Prahy 2 můžou své připomínky ke změnám v MHD zasílat Odboru dopravy a územního rozvoje do 28. 1. 2015 na mail matejkal@p2.mepnet.cz. Výzva na webu MČ Praha 2.

Městská část Praha 3

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 4

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 5

Občané Prahy 5 můžou své připomínky ke změnám v MHD zasílat Odboru dopravy do 27. 1. 2015 na mail odp@praha5.cz. Výzva na webu MČ Praha 5.

Městská část Praha 6

Občané Prahy 6 můžou své připomínky ke změnám v MHD zasílat tiskovému mluvčímu do 26. 1. 2015 na mail tiskoveoddeleni@praha6.cz. Výzva na webu MČ Praha 6. Zároveň radnice spustila na webu velkou přehlednou anketu ke všech změněným linkám.

Městská část Praha 7

Občané Prahy 7 můžou své připomínky ke změnám v MHD zasílat do 28. 1. 2015 na mail mhd@praha7.cz. Výzva na webu MČ Praha 7. Zároveň radnice svolává na 28. 1. 2015 setkání s občany.

Městská část Praha 8

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 9

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 10

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 11

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 12

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 13

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 14

Radnice bez zájmu o názory občanů

Městská část Praha 15

Radnice bez zájmu o názory občanů

Přehled vytvořen dle návštěvy webových stránek (titulní stránka) jednotlivých městských částí v 17:20,  20. 1. 2015.

 

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.

4 Comments

  1. Vážení, byl jsem upozorněn, že na vašich stránkách uvádíte, že MČ Praha 1 je „radnice bez zájmu o komunikaci s občany“ a to jenom proto, že jsme prý neuveřejnili seznam změn v MHD pro připomínky občanů. Na našem portále jsou tématicky rozdělené oblasti a tato zpráva byla již v noci nad ránem 19.1. umístěna v sekci Doprava a parkování. HomePage není nafukovací a vaše představa, že co není na HP vyjadřuje „nezájem radnice o komunikaci s občany“ je úsměvná. Jsem rád, že náš portál tvoříme pro naše občany a nikoliv pro anonymní provozovatele různých serverů, takže se nenechám vašimi zavádějícími informacemi znechutit a příště zase v noci umístím na portál potřebné informace dřív než je přinese ranní tisk.

    Jiří Verner
    správce informačního portálu
    Městská část Praha 1
    tel. 221 097 234

      • OMH
      • 05/02/2015

      „Dobré ráno“ po 2,5 týdnu,
      MČ Praha 1 zkrátka neměla zájem o názor občanů. Jinak by o tom informovala na titulní stránce webu, což se k 17:20, 20. 1. 2015 nestalo. Přitom je to téma, které hýbe Prahou. Vy jste to raději ututlali někam do podstránek, aby to nebylo na očích.
      Takže než začnete ostatní obviňovat, začnete pořádně pracovat a informovat občany o důležitých věcech!
      (P.S. Najednou se Vám zpráva o MHD na titulku vejde, zajímavé)

    • František
    • 04/02/2015

    Dobrý den,

    na stránce:
    http://mhd86.cz/2015/01/20/ctyri-radnice-vyzyvaji-obcany-k-zaslani-pripomenek-ke-zmenam-mhd/
    uvádíte „Městská část Praha 4 – Radnice bez zájmu o názory občanů“

    Upozorňuji, že i MČ Praha 4 pro tento účel zřídila e-mailovou adresu a dala výzvu na web, viz:
    http://www.praha4.cz/Zasilejte-sve-pripominky-a-podnety-ke-zmenam-v-prazske-MHD.html

    Fr. Sokolovský

      • OMH
      • 05/02/2015

      “Dobré ráno” po 2,5 týdnu,
      opět upozorním, že MČ Praha 4 o této klíčové záležitosti veřejnost neinformovala k 17:20, 20. 1. 2015 na titulní straně webu. Takže nějaká v tichosti vytvořená mailové adresa je celkem mimo a chtělo by to se zamyslet nad zlepšením informování občanů.