Ďuriš odvolán z představenstva DPP

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) k dnešnímu dni odvolala členy představenstva Jaroslava Ďuriše a Magdalenu Češkovou. Novými členy se stali Jan Šurovský a Martin Gillar. Důvodem personálních změn je potřeba urychlit modernizaci podniku a kroky vedoucí ke snížení provozních výdajů při současném zachování kvality a rozsahu služeb. „Jménem dozorčí rady chci poděkovat Jaroslavu Ďurišovi za práci, kterou pro DPP v posledních 2,5 letech při stabilizaci podniku vykonal,“ řekl náměstek pražské primátorky pro dopravu a sport a předseda dozorčí rady DPP Petr Dolínek (ČSSD).

Martin Gillar vystudoval Právnickou fakultu UK. Z pozice místopředsedy představenstva řídil společnost ČD Telematika. V současnosti působí v pozici ředitele divize rozvoje a strategie České pošty s.p.

Jan Šurovský studoval Fakultu dopravní ČVUT a do DPP nastoupil v roce 1994. Od roku 2007 následně vykonával funkci vedoucího jednotky Dopravní cesta Tramvaje, od roku 2011 pracuje v pozici technického ředitele.

zdroj: TZ DPP

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.