Ďuriš odvolán z pozice generálního ředitele DPP

Představenstvo Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) zvolilo na dnešním mimořádném jednání Martina Gillara do funkce předsedy představenstva DPP, a to do nejbližšího jednání dozorčí rady DPP.

Představenstvo DPP zároveň na základě doporučení dozorčí rady DPP odvolalo z pozice generálního ředitele DPP Jaroslava Ďuriše a z pozice ekonomické ředitelky DPP Magdalenu Češkovou. Vedením společnosti byl pověřen dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek. Výkonem funkce ředitele úseku ekonomického byl pověřen Marek Polický, který působil v pozici vedoucího odboru účetnictví, daně a financování.

„Vzhledem k tomu, že dozorčí rada odvolala členy – předsedu a místopředsedkyni představenstva, bylo nutné bezodkladně zvolit alespoň jednoho nástupce. Dozorčí rada se změnami v představenstvu bude zabývat na příštím jednání. Do té doby je mým úkolem zabezpečení chodu společnosti a seznámení se s interními procesy. Zároveň jsem poděkoval paní Češkové i panu Ďurišovi za jejich dlouhodobou práci pro Dopravní podnik, “ řekl předseda představenstva DPP Martin Gillar.

Představenstvo DPP se dnes sešlo k mimořádnému jednání v návaznosti na včerejší rozhodnutí dozorčí rady DPP, kdy byli odvolání z funkcí členů představenstva Jaroslav Ďuriš a Magdalena Češková.

Dozorčí rada DPP se sejde k dalšímu jednání ve středu 25. května 2016.

Zdroj: TZ DPP

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.