Praha 6 couvla od realizace parkoviště P+R

Na konci roku 2016 svitla naděje, že největší městská část Prahy, Praha 6, bude mít první záchytné parkoviště P+R, které mělo být otevřeno 1. ledna 2017. Vedení radnice působilo nebojácně a vypadalo to opravdu nadějně. Dokonce už byly rozmístěny dopravní značky lákající na nové P+R u stanice metra Bořislavka, v Tobrucké ulici.

Jenže, všechno je jinak. Titíž, kteří prosazovali změnu současného parkoviště na typ P+R dávají dnes od projektu ruce pryč. Zaznívají prohlášení radních (noviny Šestka, str. 4), že parkoviště bude rozděleno na dvě části. V jedné budou parkovat za poplatek místní a druhá část se bude pronajímat středočeským řidičům v rámci dlouhodobého stání. Jak chce radnice dodržet, že parkovací místa v druhé části parkoviště budou mít právo si pronajmout jen Středočeši, to opravdu netuším.

Co je ovšem jisté, radnice vyprodukovala další paskvil a Praha 6 se opět nedočká prvního záchytného parkoviště P+R.

Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.