Městská doprava 3/2017. Co se v ní dočtete?

V květnu vyšlo letošní třetí číslo časopisu Městská doprava. A co se v ní dočtete?

Aktuality mapují dopravní akce, které proběhly letos na jaře. Šéfredaktor webu MHD86.cz Ondřej Matěj Hrubeš přispěl články o Dni otevřených dveří ve Zlíně, tramvajovém výročí v Drážďanech a trolejbusovém výročí v Pardubicích. Následně se dočtete o nízkopodlažních autobusech v Olomouci a o 90. výročí autobusů v tomto moravském městě. Zajímavý je článek o výměně tramvajových výhybek v Liberci, které umožňují tzn. přesmyk úzkého rozchodu z jedné strany na druhou.

Obsáhlý článek se věnuje bratislavským tramvajím K2 v letech 1969-2010 od Mária Kováče. V dalším čtyřstránkovém článku Ondřej Matěj Hrubeš zmapovat zrušené tramvajové tratě v Německu (2015-2016) a uvádí, které další tratě jsou v ohrožení. Závěrem patří zdokumentování tramvajového muzea v Petrohradě a novému tramvajovému systému v marockém Rabatu.

Na stránkách časopisu Městská doprava najdete také seznam dopravních akcí, které jsou dodávány z webu MHD86.cz.

Časopis Městská doprava si můžete předplatit a nebo zakoupit v trafikách.


Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.