Informovat 70 tisíc cestujících nebylo pro Ropid důležité

O víkendu 16. – 17. 9. 2017 se konaly na pražském Strahově dva koncerty hudební skupiny Kryštof. Na koncerty připomínající 25. výročí skupiny dorazilo kolem 70 tisíc diváků. Bohužel pražský organizátor městské dopravy ROPID odmítl návštěvníky koncertu informovat o dopravních opatřeních.

Chlapci v Ropidu se často považují za organizátora MHD v Praze, ale častěji připomínají „šotouše“. Jak jinak si vysvětlit, že nezveřejnili na webu dopravní opatření pro dopravu 70 tisíc návštěvníků na víkendové koncerty. Raději si fotí historické autobusy na „Kladenských linkách“, kam objednávají různé „šotovozy“ poté, kdy nezvládli integraci dopravy s dopravcem Arriva.

Přitom doprava na Strahov byla perfektně zajištěna speciální autobusovou linkou z Anděla a tramvajovou linkou z Hradčanské K-25. Jenže o tom jste se dočetli pouze na webu Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Ropid by mohl argumentovat, že s akcí nemá nic společného, ale jak má vědět návštěvník koncertu, u koho si pořadatel koncertu objednal posílení dopravy? To má návštěvník sledovat všechny weby dopravců, kteří jezdí v Praze a Středočeském kraji a hledat, kdo je na koncert dovoze? Myslel jsem si, že právě proto máme Ropid. Hlavního organizátora dopravy, který sdružuje všechny dopravce pražské dopravy a poskytne informace cestujícím na jednom místě.

Mýlil jsem se. Kluci z Rytířské jsou machři jen na pravidelné přečíslovávání linek a změny jejich tras.

Úvodní foto: Krystof.net

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.