Když má spolupráce výsledky

Takový pěkný příklad, kdy mají neformální setkání smysl. Během léta svolalo tiskové oddělení Dopravního podniku hl. m. Prahy neformální setkání, na kterém byly probírána různá témata možné spolupráce DPP s médii. Zároveň padaly na setkání různé náměty na zlepšení.

Jednou z drobností byl námět šéfredaktora dopravního magazínu MHD86.cz Ondřeje Matěje Hrubeše na zlepšení informování cestujících při částečném uzavření stanice metra Muzeum -A-. Informace o výluce byly do té doby ve vozech metra řečeny pouze hlášením v českém jazyce. Jakákoliv grafická-tisková informace o výluce ve vozidlech není. Plánky metra žádnou výluku na Muzeum neobsahují. Přitom zrovna trasa A patří mezi nejpoužívanější mezi zahraničními turisty. Ti se často při průjezdu stanicí Muzeum diví, že nemůžou vystoupit.

Proto padl námět, že by mohla informace o částečně uzavřené stanici metra Muzeum mohla být nahrána do elektronického informačního panelu ve vozech.

Těší mě, že se povedlo drobnost, která pomůže v informování zrealizovat. Výsledek uvidíte na videu.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.