Silná kritika odsunula uzavření výstupu z metra na náměstí Republiky až na leden

Dopravní podnik hl. m. Prahy se chystal uzavřít od 1. 11. 2017 výstup ze stanice metra na náměstí Republiky. Důvodem byla plánovaná rekonstrukce eskalátorů v déle 9 měsíců. Za naprosto nevhodné načasování sklidil DPP silnou kritiku. Nikdo nechápal, že koho mohlo napadnout uzavřít vstup do metra v centru metropole před OD Kotva a OC Palladium v předvánočním čase.


Výměna třech ramen eskalátorů trvá v případě Anděla a Náměstí Republiky neskutečných 9 měsíců. Důvodem je totiž fakt, že eskalátory nejsou připravené k výměně, ale teprve se vyrábí, jak zjistil server Zdopravy.cz. V minulosti 9 až 10 měsíců trvala rekonstrukce celé stanice metra, včetně výměny eskalátorů za nové.

Dnes (31. 10. 2017) večer v 18:11, den před uzavřením výstupu z metra na náměstí Republiky, přišla z tiskového oddělení DPP následující zpráva:

Ve středu 1. listopadu 2017 bude zahájena rekonstrukce stanice metra Náměstí Republiky. Dojde k zahájení přípravných prací s minimálním vlivem na cestující. Ke kompletnímu uzavření vstupu do stanice ve směru od nákupního centra Palladium dojde v návaznosti na výsledek jednání se zhotovitelem.

Například server idnes.cz uvádí, že k uzavření vstupu má dojít 2. ledna 2018.

Škoda, že to nešlo rovnou s rozumem a musel být vyvinut silný mediálně-politický tlak, který zajistí lepší podmínky pro cestující a Pražany.

Přihlášení ke zpravodaji MHD86.cz (četnost max. 2x měsíčně)


Ondřej Matěj Hrubeš

O městskou dopravu se zajímá od dětství, procestoval přes 180 měst s MHD, založil dopravní magazín MHD86.cz a natáčí Dopravní podcast a Podcast dopravní 6. V roce 2022 byl zvolen radním pro dopravu městské části Praha 6.